logo polievka dobruška

Polievky pripravujeme výlučne na vegetariánsky spôsob.

POLIEVKY – ROZVOZ – Piešťany a okolie ( do 6 km)

ČAS VÝDAJA I ROZVOZU :  11.30 – 13.30 hod.

OBJEDNÁVKY IBA NA TELEFÓNNOM ČÍSLE : 0948 252 121 deň vopred !!! dakujeme od 8.00- do 18.00 hod.

v objednávke treba zadať :

  1. polievka na mieste + meno

2 .donáška + meno + adresa, tel.číslo, (pridavok chlieb)

 

OBJEDNÁVKY IBA NA TELEFÓNNOM ČÍSLE : 0948 252 121

 

Cena polievky :

/600ml/

polievka k odberu na mieste : 2,90 eur pri objednávke deň vopred, bez objednávky 3,30 eur

polievka s donáškou : +0,30 eur obal + 0, 30 eur donáška ( cena je vrátane jednorázového obalu a donášky )

Z prevádzkových a hygienických dôvodov používame jednorázové obaly z ekoproduktov. Firma www.bionela.eu

Obaly su ekologické, kompostovateľné, z celulozy s tvrdeným škrobom…odolné do 95 C.

Chuť polievky tak nie je ovplyvnená plastom a neunikajú do nej  škodliviny, ktoré vylučuje plast pri vyšších teplotách.

príplatok za chlieb, alebo pečivo je 0,30 eur /75g/ cca 2 krajce chleba

                                                            0,60 eur /150g/ cca 4 krajce chleba

Chlieb obsahuje alergen lepok.

PEČIEME SI VLASTNÝ KVÁSKOVÝ CELOZRNNÝ RAŽNO-ŠPALDOVÝ CHLEBÍČEK.

Na prípravu polievok sú použité kvalitné suroviny, koreniny a dochucovadlá.

(napr.ako morská a himalájska soľ, nerafinovaný trstinový cukor, kvalitné makrobioticke sojové omáčky)

Minimalizovať budeme prípravu polievok s alergenom lepok a mliečnych produktov.

 

plagatik polievka

Zoznam Alergenov:

P

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice

Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES

pokiaľ ide o označovanie z1ožiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva

pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa

vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov

č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný

výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného

spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného

stravovania.

Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu,

či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá

môže spôsobiť alergickú reakciu.

Konkrétne ide o nasledovné z             

             1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich

            hybridne odrody).

       2. Kôrovce a výrobky z nich.

       3. Vajcia a výrobky z nich.

       4.  Ryby a výrobky z nich.

       5.  Arašidy a výrobky z nich.

       6.  Sójové zrná a výrobky z nich.

       7.  Mlieko a výrobky z neho.

       8.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy,

            para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.

       9.  Zeler a výrobky z neho.

     10.  Horčica a výrobky z nej.

     11.  Sezamové semená a výrobky z nich.

     12.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.

     13.  Vlčí bob a výrobky z neho.

     14.  Mäkkýše a výrobky z nich.