POLIEVOČKY VYDÁVAME od 11.30 do 14.00 hod….ROZVOZ od 11,30 do 13.30.hod. 🙂

Ak nestihnete prísť, alebo si dať doviesť v tomto čase, polievočky Vám odložime v čajovni po 17.00 hod 🙂

POZOR !!! POZOR!!! Zmena v objednávaní a v cene !!!

Pri objednávke deň vopred sa cena znižuje na 2,90 eur. Bez objednávky deň vopred sa cena zvyšuje na 3,30 eur.

Dobrá správa, pri rozvoze viac kusov polievočky na JEDNU A TU ISTÚ ADRESU sa cena 0,30 eur za rozvoz ZNIŽUJE, teda rozráta na počet polievok 🙂 pri donáške.

 

OBJEDNÁVKY IBA NA TELEFÓNNOM ČÍSLE : 0948 252 121 najlepšie deň vopred !!! dakujeme od 8.00- do 18.00 hod.

Ak by ste zabudli, kludne môžte poslať SMS správu na dané číslo aj o polnoci 🙂

Nové menu na nový týždeň:

 

22.-26. august 2017

…………………………………………………………………….……..

UTOROK :  Vegetariánske halaszlé s morskou riasou Nori
Alergen: /

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

STREDA: Hrášková krémová polievka s mätou a citronom s ľanovými krustami

Alergen: / mlieko

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ŠTVRTOK: Minestrone – talianska zeleninová polievka s parmazanom
Alergén : / mlieko

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PIATOK: Zeleninový vývar s pohánkou a bylinkami

Alergén :

 

ee9ef259c6a190c564b10746c1f7744b

Cena polievky :

/600ml/

polievka k odberu na mieste : 2,90 eur pri objednávke deň vopred, bez objednávky 3,30 eur

polievka s donáškou : +0,30 eur obal + 0, 30 eur donáška ( cena je vrátane jednorázového obalu a donášky )

Z prevádzkových a hygienických dôvodov používame jednorázové obaly z ekoproduktov. Firma www.bionela.eu

Obaly su ekologické, kompostovateľné, z celulozy s tvrdeným škrobom…odolné do 95 C.

Chuť polievky tak nie je ovplyvnená plastom a neunikajú do nej  škodliviny, ktoré vylučuje plast pri vyšších teplotách.

príplatok za chlieb, alebo pečivo je 0,30 eur /75g/ cca 2 krajce chleba

                                                            0,60 eur /150g/ cca 4 krajce chleba

Chlieb obsahuje alergen lepok.

PEČIEME SI VLASTNÝ KVÁSKOVÝ CELOZRNNÝ RAŽNO-ŠPALDOVÝ CHLEBÍČEK.

Na prípravu polievok sú použité kvalitné suroviny, koreniny a dochucovadlá.

(napr.ako morská a himalájska soľ, nerafinovaný trstinový cukor, kvalitné makrobioticke sojové omáčky)

Minimalizovať budeme prípravu polievok s alergenom lepok a mliečnych produktov.

Zoznam Alergenov:

Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES pokiaľ ide o označovanie z1ožiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 — 100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín (v znení výnosov č.1761/2005-100, č. 3069/2005-100, č. 3493/2005-100 a č. 2319/2007-100). Vyššie citovaný výnos ustanovuje požiadavky na označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Každý prevádzkovateľ musí zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušná potravina alebo pokrm pripravený z takejto potraviny obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu. Konkrétne ide o nasledovné z

   1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody).

       2. Kôrovce a výrobky z nich.

       3. Vajcia a výrobky z nich.

       4.  Ryby a výrobky z nich.

       5.  Arašidy a výrobky z nich.

       6.  Sójové zrná a výrobky z nich.

       7.  Mlieko a výrobky z neho.

       8.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy,

            para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.

       9.  Zeler a výrobky z neho.

     10.  Horčica a výrobky z nej.

     11.  Sezamové semená a výrobky z nich.

     12.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.

     13.  Vlčí bob a výrobky z neho.

     14.  Mäkkýše a výrobky z nich.